• در نوزدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی برگزار شد؛
  • نشست «گام همراهی پیشرانان اقتصاد و فناوران» به میزبانی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان

  • ۰۹:۳۰ - ۱۴۰۴/۰۲/۳۰
نشست «گام همراهی پیشرانان اقتصاد و فناوران (مجمع کارآفرینان)» در نوزدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ بهایی با حضور مسئولان کشوری و استانی و همچنین کارآفرینان استان برگزار شد. در این نشست ضمن تأکید بر اهمیت اقتصاد دانش‌بنیان، بر ضرورت افزایش سهم آن به کمک تمامی اعضای زیست بوم فناوری و نوآوری تأکید شد.

به گزارش روابط عمومی شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، در نوزدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ‌بهایی نشست «گام همراهی پیشرانان اقتصاد و فناوران (مجمع کارآفرینان)» با حضور رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، استاندار اصفهان و معاون هماهنگی امور اقتصادی وی، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، رئیس پارک علم و فناوری پردیس، رئیس دانشگاه اصفهان و تنی چند از فعالان اقتصادی و اعضای اتاق بازرگانی در تالار زرین هتل عباسی برگزار شد.

در این نشست، صاحب‌نظران در راستای تحقق شعار سال مبنی بر «سرمایه‌گذاری برای تولید» و در راستای ارتقای هرچه بیشتر شرکت‌های دانش‌بنیان، راهکارها، نظرات و پیشنهادات خود را ارائه دادند و بر لزوم ارتباط و تعامل هرچه بیشتر صنعت و دانشگاه‌ها، تربیت نیروهای مهارت‌محور و رفع مشکلات و موانع موجود در مسیر نوآوری و کارآفرینی، تأکید کردند.

امروز برون‌داد سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری اثبات‌شده است

سید مهدی ابطحی، رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، در ابتدای این نشست با بیان اینکه وضعیت استان اصفهان در حوزه دانش‌بنیان بسیار مناسب است، اظهار کرد: ۱۰ درصد از کل شرکت‌های دانش‌بنیان در اصفهان قرار دارد، در حالی که تنها ۷ درصد اقتصاد دانش‌بنیان در اصفهان است و فاصله‌ای میان تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان و درآمدشان وجود دارد.

وی با بیان اینکه در نوزدهمین جشنواره ملی فن‌آفرینی شیخ‌بهایی، ۲۲ استان در حوزه طراحی کسب‌وکار شرکت کردند، افزود: ۱۸ استان در حوزه شرکت‌های نوپا و ۱۲ استان در حوزه شرکت‌های رشدیافته شرکت کرده‌اند.

رئیس شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان با بیان اینکه اقدام مؤثری که می‌توان برای زیست‌بوم فناوری و نوآوری انجام داد، حرکت به سمت سهام‌داری افراد بزرگ بخش خصوصی است، ادامه داد: یکی از موضوعات مورد توجه در راستای سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری، جاذبه داشتن این عرصه است. امروز برون‌داد سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری اثبات شده و در کشور مورد توجه است. بازار تکنولوژی برای عرضه وجود دارد، اما سرمایه اندک است و انتظار می‌رود پیشران‌های اقتصادی، پرونده دانش‌بنیان را ورق بزنند؛ شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان نیز به معرفی فناوران کمک می‌کند.

بودجه مسئولیت‌های اجتماعی در حمایت از دانش‌بنیان‌ها هزینه شود

مجتبی ملااحمدی، رئیس هیئت مدیره مجمع کارآفرینان ایران در دفتر اصفهان، با اشاره به اهمیت فراهم شدن فرصت برای قرارگیری شرکت‌های فناور و پیشران‌های اقتصادی در کنار یکدیگر، بر لزوم ورود پیشران‌های اقتصادی به حوزه شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان تأکید کرد.

وی افزود: سالانه حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ میلیارد تومان در حوزه مسئولیت‌های اجتماعی و اقدامات خیر هزینه می‌شود و سخت نیست که بخشی از این مبلغ به حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و فناور اختصاص یابد.

شرکت‌های دانش‌بنیان؛ حلقه واسط میان دانشگاه و صنعت

سعید سرکار، رئیس مرکز توسعه فناوری‌های راهبردی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش‌بنیان ریاست جمهوری، نیز اظهار کرد: زمانی رشد و پیشرفت حاصل می‌شود که صنعت و دانشگاه با یکدیگر پیوند بخورد و زمانی این پیوند حاصل خواهد شد که زبان مشترکی وجود داشته باشد؛ دانشگاه و صنعت هنوز برای تعامل و درک متقابل، زبان مشترک ندارند. زمانی زبان مشترک میان صنعت و دانشگاه ایجاد می‌شود که دانشگاه‌ها بخشی از نیاز و بودجه خود را از صنعت تأمین کنند و بخشی از بودجه دانشگاه نیز از صنعت باشد.

وی با بیان اینکه دانشگاه باید از نیازهای دولت آگاهی داشته باشد، ادامه داد: اکنون که زبان و ادبیات مشترک میان صنعت و دانشگاه وجود ندارد، نیازمند حلقه واسط میان دانشگاه و صنعت هستیم که این حلقه واسط، شرکت‌های دانش‌بنیان هستند، زیرا شرکت‌های دانش‌بنیان از جنبه‌های مختلف موضوعات اطلاع دارند و از دل دانشگاه متولد شده‌اند.

تنها راه برون‌رفت از فقر، نوآوری است

همچنین مهدی جمالی‌نژاد، استاندار اصفهان نیز با بیان اینکه برای داشتن اقتصادی قوی، نیازمند کارآفرینان قوی هستیم، اظهار کرد: اصفهان، شهری تاریخی، تمدنی و اسطوره‌ای است و در کنار تمام این ویژگی‌ها، باید به شهری نوآور تبدیل شود. باید توجه داشت که تنها راه برون‌رفت از فقر، نوآوری است.

وی در ادامه بر توجه به اکوسیستم نوآوری و توسعه اکوسیستم‌های استارتاپی، راه‌اندازی فضای کار اشتراکی، مرکز نوآوری، تقویت شبکه‌های هوشمند کارآفرین و تقویت مهارت کارآفرینی، تأکید کرد.

پیوند استارتاپ‌ها با شرکت‌های بزرگ اتفاقات خوبی رقم می‌زند

در بخش دیگری از این نشست، مهدی صفاری‌نیا، رئیس پارک علم و فناوری پردیس، با تأکید بر لزوم پیش رفتن به سمت فناوری اظهار کرد: سرمایه‌گذاری در سطح جهان به سمت فناوری پیش می‌رود و شرکت‌های نوظهور فناوری می‌توانند به سرعت بازار را تصاحب کنند.

وی با اشاره به اینکه در حوزه نوآوری، استارتاپ‌های فناوری، چابکی سازمانی دارند و خلاق و باانگیزه هستند، اضافه کرد: شرکت‌های بزرگ، دانش، تجربه، قدرت، منابع و شبکه گسترده دارند و پیوند استارتاپ‌ها با شرکت‌های بزرگ می‌تواند اتفاقات خوبی رقم بزند.

رئیس پارک علم و فناوری پردیس با اشاره به اینکه در جهان، هر یک دلار سرمایه‌گذاری در حوزه هوش مصنوعی، به صورت متوسط ۷۰ تا ۸۰ سنت بازدهی اقتصادی دارد، ادامه داد: در حوزه دانش‌بنیان، بیش از ۱۰ هزار شرکت در حال فعالیت هستند که تعداد آن‌ها از سال ۱۳۹۳ تاکنون، رشد ۲۰ درصدی داشته است.

صفاری‌نیا ادامه داد: نقش پارک‌های فناوری به عنوان پیشران اقتصادی سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری در جهان شامل زیرساخت‌های فیزیکی و پیشرفته، خلق اکوسیستم نوآوری و کارآفرینی، جذب سرمایه و حمایت‌های مالی، حمایت‌های قانونی و تسهیلات سیاستی، دسترسی به نیروی انسانی متخصص، بین‌المللی‌سازی و توسعه بازار شرکت‌ها، مدیریت حرفه‌ای و رهبری فناورانه و فرهنگ نوآوری و ریسک‌پذیری است و باید به آن توجه شود.

پیشنهاد معاون استاندار برای تقویت ارتباط صنعت، دانشگاه و دانش‌بنیان‌ها

کوروش خسروی، معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار اصفهان، در جمع‌بندی این نشست پیشنهاد تشکیل کمیته‌ای در استانداری اصفهان به منظور بررسی راهکارهای تعامل میان صنعت، دانشگاه و شرکت‌های دانش‌بنیان را مطرح کرد تا تعاملی هرچه بیشتر میان کارآفرینان بزرگ، پیشران‌های اقتصادی و شرکت‌های دانش‌بنیان و دانشگاه‌ها، برقرار شود.

گفتنی است در این نشست تفاهم‌نامه همکاری میان شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان و خانه ریاضیات با موضوع تأسیس و راه‌اندازی «خانه نوآفرینان جوان» امضا شد. هدف این تفاهم‌نامه ایجاد زمینه‌های لازم برای ترغیب و تشویق دانشجویان، دانش‌آموزان، فارغ‌التحصیلان و صاحبان ایده در قالب گروه‌های کاری، تجاری‌سازی ایده‌های نوآورانه و تأسیس شرکت‌های فناور و دانش‌بنیان است که به صورت مشترک توسط شهرک و خانه ریاضیات اداره خواهد شد.

همچنین از صندوق پژوهش و فناوری سرمایه‌گذاری خطرپذیر شرکت بسپار شیمی سپیدان و سکوی تأمین مالی جمعی بابَها نیز رونمایی شد. این رونمایی گام دیگری در راستای سرمایه‌گذاری برای تولید دانش‌بنیان در شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان است.

 

تعداد بازدید : ۱۷      تاریخ: 1404/02/30

ثبت نظر

جهت ارسال نظر لطفا اطلاعات زیر را تکمیل کنید

captcha
ثبت نظر

نظرات کاربران

درحال حاضر کامنتی ثبت نشده است.

اخبار سایت